Derek Ogilvie de kinderfluisteraar analyse 3

Dit kon je o.a. vorige week lezen:

De kinderfluisteraar, een camping, verschillende gezinnen, cams overal, hectiek ten over voor het hele team met Derek. De intensieve opzet moet veel van allen hebben gevergd lijkt mij zo, immers Derek staat er niet alleen. 24 uur per dag worden de gezinnen gevolgd met cams, aan de hand daarvan krijgt Derek een overzicht van wat er zich in de huisjes afspeelt als hij er niet bij is. Vanavond is speciaal er wordt wat info in verwerkt over de opzet van dit toch wel bijzondere programma. Wat? Goed lezen………

Wat hebben we vanavond gezien?

De gezinnen zitten bij elkaar, je ziet ook fraai in beeld hoe de gezinnen worden gevolgd. Eigenlijk zijn de mensen ten einde raad, zoekend naar hulp. Derek kan met zijn gave via de kinderen doordringen tot de ouders. Vergeet niet als je ouder bent scherm je je af, een kind is onbevangen. Het talent van Derek zit daarin dat het kind wel bij de ouder komt en het contact heeft zo bereikt hij de ouders en kan klip en klaar vertellen waar dingen niet goed zitten.

Bij gezin 1 gaat het over de vader, hij is driftig, reageert het af. Derek heeft het moeilijk met deze familie, door de houding van de vader. De aanpak in mijn optiek, verbluffend, strak maar wel broodnodig.

Dit zagen we vanavond:

In Almere komen veel gezinnen voor een grote sessie bij elkaar. Hij begint meteen met Wout, hij verteld veel dingen tegen de ouders. Hij is nogal een eigenwijs klein jongetje, is erg gedreven door zijn eigen willetje. Hij zoekt de grenzen op omdat die steeds door de ouders worden verschoven. Bij een andere stel voelt ie ook dat een moeder zich erg ellendig voelt, als de slechtste moeder. Derek komt bij haar en heeft de jackpot in alles wat hij zegt.

De grote sessies zijn, raar gezegd, prachtig om te zien. Je ziet hoe Derek echt de tijd neemt om te observeren en die mensen eruit te halen met de ergste problemen. Erg mooi.

Zoals elke week worden er 2 familie gevolgd op de camping. Als eerste wordt er nu met Wout gewerkt, de jongen die zijn grenzen zoekt omdat deze steeds veranderen zo hoorden we Derek al zeggen. Wout verteld dat de ouders het voor hem erg moeilijk maken, teveel stress en druk van de ouders, hij laat dit middels voedselchantage merken.

Het “moeten” is het probleem met deze jongen ook als Wout ziek. Tijd om eens te kijken hoe het gaat met het eten. Derek kijkt mee op de monitor, Derek vindt het te rommelig. Derek onderneemt meteen actie en gaat er naar toe. Derek vraagt zich af waarom Wout voor de TV eet. Derek zegt de ouders dat zij het Wout te moeilijk maken, teveel beslissingen ineens die voor hem niet te verwerken zijn.

Dan de andere familie, Verweij, waarvan de moeder net al bij de sessie zich heel verdrietig voelde. Derek liep op haar af op de speelplaats. Lucas is het 1ste kind, Lars de 2de. Lucas is rustig, Lars precies het tegenovergestelde, slaapt, eet slecht, agressief en driftig. Beide ouders zijn radeloos. Ze voelen zich afgewezen door hun kind. Moeder heeft het gevoel van het kind niets terug te kijken, professionele hulp mocht niet baten. De oudste Lucas gaf aan, ik wil bij opa en oma gaan wonen. Intrieste situatie binnen het gezin. Derek vindt niets dat zijn gedrag verklaard meteen. Hij zegt dat een bende is. En probeert uit te vinden wat het probleem is, Lars moet de kamer uit om zo uit te vinden wat het probleem is. Derek gaat er intensief mee aan de slag nadat hij alle problemen heeft aangehoord.

Bij Wout gaat het na de sessies erg goed, ook de brief die komt van Derek wordt goed ontvangen. Wout is erg veranderd (let wel er is goede nazorg bij dit programma geregeld door RTL 4). Het is prachtig om te zien hoe Wout is veranderd. Derek gaat de volgende dag meekijken bij het eten, ondanks de veranderingen gaat het toch niet goed en gaat weer het gesprek aan.

Alles bij elkaar is het programma in opzet therapeutisch en goed. Derek is goed in staat om de problemen te filteren van de gezinnen en deze op te lossen, althans de gezinnen op weg te helpen. Als de problemen blijvend zijn of te ingewikkeld wordt er hulp bij gehaald. De aanpak is daarom verfrissend en heel anders dan wij kennen en gewend zijn. Ik denk dat het programma een aanvulling is voor TV en zeker voor ons een aanvulling is om te zien hoe simpel dingen uit de hand lopen bij de aanvang van een jong leven. Immers onze maatschappij begint bij de jeugd die de toekomst heeft en als het daar fout gaat, gaat het in de toekomst ook fout. De ouders van nu, zijn de jeugdigen van toen met hetzelfde gedrag…….. nadenkertje voor iedereen. Eten alleen is niet voldoende!

3 gedachtes over “Derek Ogilvie de kinderfluisteraar analyse 3

 1. Het programma heeft veel weg van een “nanny, die gezinnen gaat helpen” met hun lastige kinderen.

  Het programma van Derek heeft weinig tot niets met helderziendheid te maken, of dan ben ik het ook. (niet dus). De onmogelijke kinderen vertonen het beeld van ‘kleine terroristen”. Kinderen die totaal niet opgevoed zijn. De oorzaak, ja die is vaak terug te vinden bij de ouders. Spanningen, de angst om te falen of door eigen jeugdtrauma’s. Het roept wel de vraag op, waarom heb ik dan niet zulke kinderen? Opvoeden is een ware kunst, maar een kind leren waar de grenzen liggen kost moeite en veel tijd. Wie heeft dat nog tegenwoordig? Bovendien zijn de kinderen tè verwend, ze hebben van alles en teveel om mee te spelen. Het verlangen is omgezet in hebzucht, het streven is hen afgepakt.

  Vandaag arriveerde Sint Nicolaas. Er werd aan kinderen gevraagd “wat wil je hebben?”
  Ze weten het niet eens, want Bart Smit op hun slaapkamer is grootaandeelhouder.

  Kinderen zijn jonge Godjes geworden, de ouders de apostelen.

  1. Klopt het gaat ook niet om zijn gave maar om het helpen van kinderen, goede ervan is dat de problematiek met dank aan zijn populariteit in beeld komt en hopelijk trekt dit dan DE aandacht die nodig is voor de problemen met kinderen en dat niet alles met pilletjes opgelost kan worden.

   Dank voor je reactie die zinvol is en tot nadenken zet.

  2. Oei wat een negatieve tijd bij U ik hoop dat u geen kinderen heeft want het aller belangrijkst aspect mis ik in uw reactie nl de verantwoording ligt bij de ouders en wel op de volgende manier leer een kind consuqent te zijn door het zelf als voorbeeld te dienen en een rechtlijnige opvoeding met respect naar derde toe zorgt dat er kinderen komen die respect voor de totale natuur hebben en ook het woord nee op een goede manier aanvaarden . ditzelfde doe een goede trainer ook naar zijn pupillen en dan krijg je prefecte werkende wezens.
   in licht liefde en vrede

Reacties zijn gesloten.