De Sintercity-Express tour 2011 komt eraan! Vanavond de aftrap in Shownieuws 22.50

Hartelijk welkom op de website van de Sintercity-Express Tour 2011. Kinderen opgelet het is bijna zover Sinterklaas en vanavond is er bij Shownieuws al een special item………. ow we gaan weer de schoentjes opzetten met zijn allen.

Ruim vijfhonderd “vergeten” kinderen in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar, die een moeilijke kindertijd doormaken door een onveilige of instabiele thuissituatie en noodgedwongen verblijven in on-persoonlijke, sobere opvangcentra in Nederland, worden op zondag 13 november 2011 door niemand minder dan Sinterklaas zelf, in het zonnetje gezet.

In twee speciaal ingerichte treinen zullen de uitgenodigde kinderen door de Sintercity-Express opgehaald worden om met elkaar een groot Sinterklaasfeest in Rotterdam te gaan vieren. Er zal een noordelijke en een zuidelijke route zijn en op elk passerend station zal Sinterklaas zorgen voor een gezellige pietenclub, die de kinderen zal vergezellen.

Eenmaal aangekomen op het station heeft Sinterklaas plaatsen gereserveerd op het grootste stoomschip, de SS Rotterdam, het legendarische vlaggenschip van de Holland Amerika lijn. Op deze locatie zal het middagfeest losbarsten.

Maak het je gemakkelijk en lees alle informatie over dit prachtige evenement. Onder het kopje menu vind je onder het motto: “Ieder kind een lach…” de reden en het ontstaan. Als je wilt zien welke mensen ons steunen en zitting hebben genomen in het Comité van Aanbeveling klik je op CvA. Voor het laatste nieuws klik je op de artikelen die onder dat kopje bovenaan deze pagina zijn weergegeven. Wil je weten hoeveel pieten zich inmiddels al hebben aangemeld klik dan op thermometer.

De Sintercity-Express Tour zal dwars door Nederland gaan rijden en op elk passerend station zoeken wij zwarte pieten,die samen met de honderden kinderen meereizen naar Rotterdam om daar het feest te laten losbarsten. Ben je geïnteresseerd dan lees je alle informatie hierover onder het kopje aanmelden en tot slot kun je je ook direct aanmelden als je enthousiast bent geworden

Namens de organisatie wens ik iedereen veel leesplezier op onze site en hopelijk zien we snel jullie aanmeldingen binnenkomen, want deze trein wil je niet missen!

Stichting Sinterklaas Rijnmond.


De stichting ondersteunt de foundation van Guusje Nederhorst.

Sintercity Express 2011 Zondag 13 November

Ruim 500 “vergeten” kinderen in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar, die een moeilijke kindertijd doormaken door een onveilige of instabiele thuissituatie en noodgedwongen verblijven in onpersoonlijke, sobere opvangcentra in Nederland, worden op zondag 13 november 2011 door niemand minder dan Sinterklaas zelf, in het zonnetje gezet.

In twee speciaal ingerichte treinen zullen de uitgenodigde kinderen door de Sintercity-Express opgehaald worden om met elkaar een groot Sinterklaasfeest in Rotterdam te gaan vieren. Er zal een noordelijke en een zuidelijke route zijn en op elk passeren station zal Sinterklaas zorgen voor een gezellige pietenclub, die de kinderen zal vergezellen.

Eenmaal aangekomen op het station heeft Sinterklaas plaatsen gereserveerd op het grootste stoomschip, de SS Rotterdam, het legendarische vlaggenschip van de Holland Amerika lijn. Op deze locatie zal het middagfeest losbarsten.

De Sintercity-Express Tour zal dwars door Nederland gaan rijden en op elk passerend station zoeken wij zwarte pieten, die samen met de honderden kinderen meereizen naar Rotterdam om daar het feest te laten barsten.