G20 ziet nog geen heil in het helpen van Europa, dank u Griekenland en Italie fraai staaltje werk!

Geen wonder natuurlijk met Griekenland die de media overheerst en toch het meeste leunt op onze belastingcenten maar als een razende van ideeen aan het wisselen is. Dan zeggen ze terecht in vive le vie bij Sarkozy die er ook een puinhoop van heeft “ga effe je eigen rotzooi opruimen” tsja……..

Eurozone vindt nog geen geld bij G20

Regeringsleiders uit de eurozone zijn er bij de G20-top niet in geslaagd hun buitenlandse collega’s warm te laten lopen voor een investering in het Europese noodfonds EFSF. Dat bleek vrijdag uit opmerkingen van de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

“China is niet geïnteresseerd in Europa”video

,,Er zijn hier nauwelijks landen die hebben toegezegd dat ze klaarstaan om mee te doen in het EFSF”, aldus Merkel. Potentiële investeerders als China en Brazilië willen eerst meer duidelijkheid over de invulling van het noodfonds.

Verslaggever Bart Reijnen

“China en Brazilië zijn niet geïnteresseerd in Europa. ”

Bart Reijnen bij de G20-top

Beurzen in mineur

De uitspraken van Merkel zetten vrijdagmiddag druk op de beurskoersen in Europa. Die sloten met lichte verliezen.
Italië komt onder toezicht IMF

Tijdens de G20-top werd bekend dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Italië gaat controleren op de vooruitgang die het boekt met zijn economische hervormingen. Het IMF zal elke 3 maanden een rapport publiceren waarin het de voortgang beoordeelt.

Lees ook:
G20 in teken van eurocrisis
Grieks kabinet komt met spoed bijeen
G20 roept Griekse premier op het matje
Papandreou krijgt steun voor referendum
Europa zet Griekse noodhulp in ijskast

© RTL Nieuws.nl